تحقیق عوامل موثر بر دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

تحقیق عوامل موثر بر دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی تحقیق عوامل موثر بر دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 812 KB

تعداد صفحات : 68

بازدیدها : 571

برچسبها : خطر افت تحصیلی

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق و پایان نامه بررسی مهمترین عوامل موثر در معرض خطر افت تحصیلی قرار گرفتن دانش آموزان

در این ﭘﮋوهش هفت عامل مهم که برای دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی موثر هستند تحلیل شده است این عوامل عبارتند :آموزشی، رفتاری، اجتماعی، اقتصادی، خانواده و حضور و تکرار پایه در یک سال بودند.

نتایج نشان داد که عامل تحصیلی بیشترین نقش را در شناسایی دانش آموزان در معرض شکست تحصیلی دارد و عامل حضور هیچ نقشی را در شکست تحصیلی به عهده ندارد. به نظر معلمان بهترین راهبردهای جلوگیری از شکست تحصیلی راهبردهای آموزشی است.

با بررسی تحقیقات اخیر موثرترین وﯾﮋگی های دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی را شناسایی شد و براساس آن پرسشنامه معلمین تهیه گردید.

هدف این تحقیق آن است که مهم ترین عواملی را که موجب می شوند دانش آموزان در معرض افت تحصیلی قرار بگیرند براساس شناخت معلم از دانش آموزن مشخص می کند در این تحقیق عواملی چون( 1- آموزشی 2- رفتاری 3- اجتماعی 4- اقتصادی 5- خانوادگی 6- تکرار پایه 7- حضور در کلاس ) مورد بررسی قرار می گیرند.

اهداف تحقیق:

1- تحلیل علمی مهمترین عوامل زمینه ساز افت تحصیلی دانش آموزان ابتدایی

2- آگاهی و سنجش دقیق نظر معلمان ابتدایی در زمینه افت تحصیلی دانش آموزان

3- ایجاد توانایی در معلمان برای شناسایی دانش آموزان در معرض افت تحصیلی

سوالات تحقیق:

1- آیا از نظر معلمان عوامل آموزشی مهمترین نقش را در قرار دادن دانش آموزان در معرض افت تحصیلی دارد؟

2- آیا از نظر معلمان حضور فیزیکی کمترین نقش را در قرار دادن دانش آموزان در معرض افت تحصیلی دارد؟

3- آیا از نظر معلمان برای جلوگیری از افت تحصیلی باید از راهبردهای آموزشی سود جست؟

چهار نگرش مهم برای تعریف دانش آموزان در معرض خطر افت تحصیلی

1- نگرش پیش بینی مدار: بر طبق این نگرش دانش آموزانی که دارای شرایطی چون زندگی با یکی از والدین یا زندکی در اقلیت های گوناگون باشند، به احتمال زیاد دچار مشکلات تحصیلی می شوند و ترک تحصیل خواهند کرد، از استراﺘﮊی های این نگرش و نگرش توصیف مدار به طور مشترک بیشترین استفاده برای تعریف دانش آموزان در معرض افت تحصیلی می شوند.

مزیت این نگرش، استفاده از اطلاعات مناسب و دقیقا مرتبط با وﯾﮊگی های این دانش آموزان است که از مدارس کسب می کنند و در این نگرش بررسی و اراﺌﻪ راه حل درباره ی مشکلات تحصیلیدانش آموزان با توجه به مبانی فلسفی این موضوع باید صورت پذیرد.

به هر حال این نگرش مبین این حقیقت است که وجود یک نقص یا کمبود در دانش آموز یا جامعه موجب افت تحصیلی دانش آموزان می شود و در بررسی و ریشه یابی تحصیلی به ندرت به تاثیر مدرسه و جنبه های گوناگون آن توجه کرده است.

از دیگر مزیت های این نگرش، هدفمند شدن فعالیت های صاحب نظران و برنامه ریزان در تعیین و تدارک برنامه های مناسب با وضعیت این دانش آموزان است.

البته آن چه را به عنوان انتقاد از این نگرش می توان ایراد کرد؛ این است که طبقه بندی وﯾﮊگی های دانش آموزان فقط براساس خانواده و موقعیت اجتماعی موجب می شود که توقع معلمان از آن ها هم به همین اساس شکل پذیرد و انتظارات آنان از بعضی دانش آموزان فراتر از توانایی آن هاباشد و از طرف دیگر این معلمان از بعضی از دانش آموزان که توانایی آن ها در سطح مطلوب قرار دارد، کمتر انتظار داشته باشند، این اصطلاح که چه انتظاری از این دانش آموزان می توان داشت یا از این دانش آموزان یا دانش آموز بیش از این نمی توان انتظار داشت.

...

این تحقیق در 5 فصل و دارای منابع پایانی و پرسشنامه می باشد

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید