دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 366 KB
تعداد صفحات : 124
بازدیدها : 353
برچسبها : عزت نفس، ابراز وجود مصرف سیگار
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلپروژه تحقیقاتی بررسی رابطه عزت نفس، ابراز وجود و متغیرهای جمعیت شناختی با مصرف سیگار در بین دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی زندانهای خوزستان
در این تحقیق به دنبال یافتن جواب به این سؤال هستیم که آیا بین متغیرهای عزت نفس و ابراز وجود و متغیرهای جمعیت شناختی و مصرف سیگار دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی زندانهای خوزستان رابطه معنی داری وجود دارد یا خیر؟
فرضیه تحقیق : متغیرهای عزت نفس، ابراز وجود و جمعیت شناختی درصدهای متفاوتی از متغیر سیگاری بودن یا نبودن را تبیین می کنند.
اهمیت تحقیق :
روانشناسان علاقمندند رفتار را مطالعه نمایند و مشخص کنند عوامل موثر بر آن کدامند؟ چه عواملی باعث متمایز شدن رفتار انسانها از یکدیگر می شود؟ و چه عواملی بر رفتار انسان تاثیر می گذارد و تمام جنبه های جسمانی و روحی آن را تحت شعاع قرار می دهد؟
سیگار نیز یکی از موادی است که همواره مدنظر پژوهشگران بوده و از جنبه های مختلف آن را مطالعه کرده اند. پیشرفت و ترقی هر کشور و جامعه ای بستگی به نیروهای سازنده و سالم آن دارد. جوانان و نوجوانان و دانشجویان باهوش و کارآمد سرمایه های اصلی هر کشور هستند که باید آنان را از گزند و آسیب حفظ نمود. سیگار از جامعه عوامل آسیب زا به نوجوانان است. پس لازم است در مرحله اول از عوامل ایجاد کننده این و معضل جلوگیری نمایند و اگر هم این مسئله برای نوجوانان بوجود بیاید باید آنان را شناسایی کرد و نزد مشاور یا روانشناس برده و آموزش های لازم را ببیند و امکانات مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهایشان در نظر گرفته شود. در غیر این صورت انسان از رشد و کمال بازمانده و در نتیجه به سوی سیگار سوق داده می شود.
عزت نفس در هر فرد بر اساس ترکیبی از اطلاعات عینی در مورد خودش و ارزشهای ذهنی که برای آن اطلاعات قائل است بنا نهاده می شود. نحوه شکل گیری عزت نفس را از طریق تفکر در مورد (خود ادراک شده و خود ایده آل) می توان بررسی کرد خود ادراک شده همان خودپندار می باشد؛ یعنی دیدگاه عینی فرد در مورد مهارتها صفات و ویژگی هایی که در خود می بیند یا فاقد آن است. خود ایده آل عبارت است از اینکه هر فرد دوست دارد خود داشته باشد زمانی که خود ادراک شده و خود ایده آل با هم همتراز باشند. فرد از عزت نفس بالایی برخوردار است.
وجود شکاف و فاصله بین خود ادراک شده و خود ایده آل عاملی است که مشکلات مربوط به عزت نفس را بوجود می آورد. خود پنداره و به تبع آن عزت نفس بر اساس ترکیبی از مسائل و موضوعاتی که در زندگی برای ما اهمیت دارند ساخته شده است. اگر فرد زمینه هایی را که در آنها فعالیت داشته است با ارزش بداند. عزت نفس کلی او بالا خواهد بود. در حالی که اگر وی آن زمینه ها را بی ارزش بداند عقاید منفی در مورد خودش خواهد داشت.
نقش والدین در تحول عزت نفس در کودک بسیار مهم است همچنین میزان عزت نفس و شایستگی خود والدین حائز اهمیت است. چرا که کودکان نظاره گر و چگونگی درگیری رویارویی با دشواریها و میزان شایستگی آنها هستند.
ابراز وجود رفتاری است که فرد را قادر می سازد که ضمن حفظ حرمت خود و دیگران احتمال به دست آوردن نتایج مطلوب را افزایش دهد. ابراز وجود یا جسارت دو اصطلاح مترادف هستند.
تاریخ آموزش ابراز وجود، در روانشناسی رفتار گرایانه ریشه دارد، یعنی در کارهای پاولف، سالتر، ولپی و بعدها افرادی چون آلبرتی، ایمونز، لازاروس، فنسترهایم، آن را توسعه دادند. این ﭘدیده تازه، شامل مشاهده، جداسازی، تحلیل و طبقه بندی رفتارهای مبتنی بر ابراز وجود است. ﭘس از آن فنون موثر آموزش این رفتارها، تکامل یافت. بدیهی است که رفتار مبتنی بر ابراز وجود را کسی ابداع نکرده است، بلکه بسیار پیش از آنکه این واژه به آن اطلاق شود، بخشی از رفتارهای انسان ها بوده است. برای درک تاریخچه و تحول آموزش ابراز وجود، نخست باید نظریه ی فیزیولوژیست روسی، آیوان پاولفرا مورد توجه قرار داد. ﭘاولف کسی است که آغازگر انجام تحقیقات گسترده در مورد ماهیت و عملکرد نظام عصبی است. او به عنوان زیست شناس، به شیوه هایی که موجود زنده را با محیط خود سازگار می کند علاقمند بود. در جانداران تکامل یافته تر، از جمله انسان، یکی از روشهای انجام این کار بوسیله نظام عصبی انجام می گیرد.
همچنان که محیط تغییر می کند، فرد نیز باید تغییر کند، در غیر این صورت ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
در فعالیتهای عصبی، پاولف دو عنصر تهییج و بازداری را کشف و توصیف نمود. تهییج شامل فعالیت شدید، از جمله توانایی یادگیری پاسخ های جدید است. بازداری، فرآیندی است که هم فعالیت و هم توانایی یادگیری پاسخ جدید را کاهش می دهد.
اندرو سالتر اثر کلاسیکی در مورد رفتار درمانی، تحت عنوان درمان از طریق بازتاب شرطی شده نوشت. سالتر از مفاهیم تهییج و بازداری پاولفی توام با وجود دیگر نظریه ی یادگیری برای توصیف درمان های موثر رفتاری انواع اختلالات استفاده نمود. هدف سالتر افزایش رفتار تهییج آمیز انسان است که او را قادر می سازد به طور موثرتری با محیط خود تعادل کند و شیوه های موثرتر تعادل را بیاموزد. همچنان که فرد، ابراز وجود بیشتری از خود نشان می دهد، افزایش رفتارهای تهییج آمیز، منجر به فزونی احساسات تهییج آمیز در وی می شود. اما سالتر در نظریه اش از اصطلاح ابراز وجود استفاده نکرد.
فهرست مطالب تحقیق
فصل اول: ﻛلیات تحقیق
چکیده
بیان مسئله
فرضیه تحقیق
اهمیت تحقیق
اهداف تحقیق
تعاریف اصلاحات و متغیرها
تعاریف عملیات
فصل دوم: ادبیات تحقیق و مروری بر تحقیقات گذشته
مقدمه
سیگار
عزت نفس
نحوه شکل گیری عزت نفس
عزت نفس: ارزیابی
مفهوم خود منفی و تصور بد از خود
ضعف اعتماد به نفس
عوامل موثر بر عزت نفس
صیانت نفس
عزت نفس جمعی
همبستگی عزت نفس
جنسیت و عزت نفس
نظریه ها و دیدگاههای دیگران در مورد عزت نفس
دیدگاه اسلام و قرآن
دیدگاه راجرز
دیدگاه االیور رانسون
دیدگاه آلپورت
دیدگاه مزلو
دیدگاه ویلیام جیمز
دیدگاه پمپ و همکاران
وجود نظریه ابراز وجود
تاریخ تحول آموزش ابراز وجود
حقوق و مسئولیتهای ابراز وجود
روش کنونی ابراز وجود
توتون وتنباکو
سیگار
همه گیری شناسی
شیوع
گرایشها
قرائن جمعیت شناسی
ویژگیهای جمعیت شناختی
نوروفار ماکولوژی
وابستگی به نیکوتین
فشار
آثار تنش
یکنواختی زندگی
اثرات نامطلوب
احساس حقارت و کشیدن سیگار
ترکیبات شیمیایی دود سیگار
سیگار، خشت اول
اعتیاد اعضای خانواده به سیگار
علل روانی اعتیاد به دخانیات
موثرترین روش مبارزه با اعتیاد به سیگار از دیدگاه دانشجویان
عوامل موثر در گرایش به مصرف سیگار و مواد مخدر
درمان
مزایای بهداشتی قطع مصرف دخانیات
قطع ناگهانی نیکوتین
پیشینه تاریخی
پژوهشی در زمینه خانواده
فصل سوم: روش تحقیق
توصیف دقیق آزمودنیها
روش تحقیق
پرسشنامه ی ابراز وجود ASA
روش اجرای
روش تحلیل آماری
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داده ها
الف: نتایج توصیفی
ب: نتایج استنباطی
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
پیشنهادات
منابع
منابع فارسی
پیوستها
آزمون عزت نفس کوپر اسمیت
تست ابراز وجود ASA
پرسشنامه وضعیت مصرف سیگار
خرید و دانلود آنی فایل