تحقیق تاثیر تدریس مشارکتی و سخنرانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان درس عربی

تحقیق تاثیر تدریس مشارکتی و سخنرانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان درس عربی تحقیق تاثیر تدریس مشارکتی و سخنرانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان درس عربی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 308 KB

تعداد صفحات : 90

بازدیدها : 358

برچسبها : تدریس مشارکتی سخنرانی پیشرفت تحصیلی

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه تحقیق بررسی تأثیر تدریس مشارکتی و سخنرانی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس عربی

در این پایان نامه علاوه بر معرفی انواع روش تحقیق به مقایسه میزان تأثیر روش تدریس سنتی (سخنرانی) با یکی از روشهای فعال تدریس، یعنی روش بحث گروهی (مشارکتی) بر پیشرفت تحصیلی و مهارتهای اجتماعی یا ارتباطی دانش آموزان پرداخته می شود. منظور از شیوه سنتی شیوه سخنرانی است که شیوه ای استاد محور است و دانش آموزان در کلاس، شنونده محض صحبتهای استاد هستند و درگیری و مشارکت بسیار اندکی در امر تدریس دارند و شیوه مشارکتی شیوه بحث و گفتگوی گروهی دانش آموزان که در آن دانش آموزان با بحث ها و گفتگو باهم به کسب اطلاعات می پردازند و در آن دانش آموزان بخشی از تدریسمحسوب می شوند و در امر یادگیری خود سهیم هستند. امید است نتایج این پژوهش نقطه شروع مناسبی برای تغییر رویکرد آموزشی از استاد محوری به دانش آموز محوری و از یاددهی استاد به یادگیری دانش آموز در موسسات آموزشی ایران باشد.

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهمیت مسأله ی میزان پیشرفت تحصیلی در درس عربی ناشی از اهمیت دانش عربی است. با توجه به اهمیت نقش قرآن در ابعاد مختلف زندگی، اهمیت و ضرورت بررسی و تحقیق علمی در مورد عوامل تأثیر گذار بر میزان پیشرفت تحصیلی عربی در بین دانش آموزان قابل توجیه است . عربی یکی از دستاوردهای ارزشمند تمدن بشری است که امروزه به عنوان یکی از ابزارهای صنعتی و تکنولوژی مورد توجه خاص است .بعبارت دیگر عربی تغذیه کننده ی اصلی پزشکی و تکنولوژی عصر ارتباطات است. عربی یکی از ابزارهای قوی تربیت فکر است و امروزه ثابت شده است که عربی تفکر، اندیشه، استدلال ، استنتاج و نتیجه گیری منطقی را پرورش می دهد، دقت، نظم، طبقه بندی کردن محتوای ذهن ، قوه نقد و انتقاد را رشد می دهد همچنین قوه خلاقیت، حس تحقیق، درک و تجزیه و تعمیم را رشد می دهد.

بنابراین میزان پیشرفت تحصیلی در درس عربی و دروس عربی دیگر نشان میدهد که آموزش عربی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در نتیجه آگاهی از عوامل موثر بر میزان پیشرفت تحصیلی از اهمیت بالایی برخوردار است و این آگاهی بدون انجام تحقیق علمی، دقیق و منظم غیر ممکن است. پس انجام این طرح از ضرورت و اهمیت زیادی برخوردار است تا با استفاده از یافته های آن عوامل اثرگذار بر کاهش میزان پیشرفت تحصیلی مشخص شده و در جهت رفع آنها اقدامات لازم صورت گیرد و از این طریق به پیشرفت تحصیلی دیگر دروس عربی پایه نیز کمک شود. ...

شیوه تدریس مشارکتی

در روش بحث گروهی، که جزو یادگیری های اکتشافی است ،دانش آموزان فعالانه در فعالیت ها شرکت می کنند. گیج و بولانید عقیده دارند که روش بحث گروهی، همان امتیازهای روش اکتشافی را دارد و علاوه بر آن، به دانش آموزان کمک می کند از راه تمرین و استفاده از زبان و نحوه ی ابراز عقاید، خود را بیازمایند. روش مباحثه ای، یک روش قدیمی است که همواره برای تجزیه و تحلیل مطالب و موضوعات و بسط و گسترش آنها به کار می رود و روشی فعال به حساب می آید.

تعاریف متعددی از روشهای تدریس مشارکتی به عمل آمده است . اما در اینجا به چند تعریف مهم، بسنده می شود:

ساده ترین تعریف از یادگیری مشارکتی عبارت است از: کاربرد آموزشی گروه های کوچک به گونه ای که دانش آموزان برای به حداکثر رساندن یادگیری خود و دیگران با هم کار کنند.

در تعریفی دیگر از یادگیری مشارکتی مجموعه ای از روشهای آموزشی است که دانش آموزان را ملزم به کار در گروه های یادگیری کوچک و متشکل از تواناییهای متفاوت می کند.

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

سوالات پژوهش

فرضیه های پژوهش

کلیات تحقیق

فصل دوم

مبانی نظری و پیشینه تحقیق

تقسیم بندی روش تدریس

شیوه مشارکتی

شرایط لازم برای روش مشارکت گروهی

مشاهده گران بحث گروهی

انواع گفتگو و مشارکت ها

انواع روش های یادگیری مشارکتی

ویژگی های کلاس مشارکتی

چالش کلاس های مشارکتی

مزایای روش مباحثه ای

راهبردهای افزایش مشارکت

فعالیت های پیشنهادی

پیشنهادهای عملی جهت بکار بستن یافته ها

روش های نوین تدریس درس عربی

روشهای ایجاد علاقه به زبان عربی

پیشینه نظری پژوهش

نظریه های تدریس (شناخت نظریه ها ی انواع در تدریس)

پیشینه عملی

فصل سوم

جمع آوری داده ها

جامعه آماری

نمونه آماری

روش نمونه گیری

ابزار اندازه گیری

پرسشنامه

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل داده ها

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

نتیجه گیری

خلاصه ای از تحقیق و نتیجه گیری

منابع و ماخذ

ضمائم

پرسشنامه

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید