دسته : مدیریت
فرمت فایل : powerpoint
حجم فایل : 25 KB
تعداد صفحات : 25
بازدیدها : 169
برچسبها : بهره وری نیروی کار مزیت نسبی مدل ریکاردی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلمعرفی و بخشهایی از متن پاورپوینت ارائه کلاسی با عنوان بهره وری نیروی کار و مزیت نسبی - مدل ریکاردی
کشورها با یکدیگر تجارت می کنند زیرا با یکدیگر تفاوت دارند.
کشورها با یکدیگر تجارت می کنند زیرا بزرگ شدن بازار باعث ایجاد صرفه جویی در مقیاس و کاهش هزینه هر واحد می شود.
اگر هزینه فرصت از دست رفته تولید کالایی برای یک فرد، یک منطقه یا یک کشور کمتر از سایرین باشد، در تولید کالا مزیت نسبی دارد.
حتی اگر کشوری در هر چیزی که تولید می کند در مقایسه با کشور دیگر ضرر مطلق داشته باشد، باز هم در برخی کالاها مزیت نسبی خواهد داشت.
بهترین کار انجام معامله با دیگران است
مثال
در یک سال، یک کارگر شرقی می تواند دو دوچرخه بسازد یا چهار بوشل گندم پرورش دهد. اما یک غربی می تواند تنها یک بوشل گندم یا یک دوچرخه تولید کند. هر کشور 100 کارگر دارد و در ابتدا هر دو نیروی کار خود را به طور مساوی بین دو صنعت تقسیم می کنند.
شرق در پرورش گندم نسبت به غرب که چهار برابر بیشتر تولید می کند، نسبتا کارآمدتر است، در حالی که در ساخت دوچرخه دو برابر کارآمدتر است. به عبارت دیگر، شرق در تولید گندم مزیت نسبی دارد.
یک آزمون تجربی از مدل ریکاردی که توسط مک دوگال در مقاله ای به نام صادرات بریتانیا و آمریکا: مطالعه ای مبتنی بر نظریه هزینه های نسبی در دسامبر 1951 منتشر شده است به دنبال بررسی ارتباط بین بهره وری، دستمزدها و صادرات در دو کشور آمریکا و بریتانیا بود.
اگر بهره وری در آمریکا نسبت به بریتانیا بیشتر از نسبت دستمزدهای این دو کشور باشد، باید انتظار داشت که صادرات آمریکا در آن صنعت خاص بیشتر از صادرات بریتانیا باشد. به طور متوسط، دستمزدها در آمریکا دو برابر دستمزدهای بریتانیا بود.
نتایج
بهره وری به معنای میزان تولید در هر واحد نیروی کار است. دستمزدها نیز هزینه ای است که برای نیروی کار پرداخت می شود. اگر بهره وری یک کشور نسبت به کشور دیگر بالاتر باشد، و این بهره وری نسبت به دستمزدها بیشتر باشد، آن کشور باید قادر باشد با هزینه کمتری تولید کند و در نتیجه در بازارهای جهانی رقابتی تر باشد.
مک دوگال از داده های سال 1937 استفاده کرده است. در آن زمان، تعرفه ها (مالیات بر واردات) نیز اعمال می شدند. این تعرفه ها می توانند هزینه واردات کالاها را افزایش دهند و بر تجارت بین المللی تأثیر بگذارند.
اگر هر دو کشور آمریکا و بریتانیا با موانع تجاری مشابهی از سوی سایر کشورها مواجه شوند، به عنوان مثال، تعرفه های یکسانی برای کالاهای وارداتی آن ها اعمال شود، در این صورت باید صادرات آن ها به سایر کشورها منعکس کننده مزیت های هزینه ای آن ها باشد. به عبارت دیگر، کشوری که بهره وری بیشتری نسبت به دستمزدها دارد، باید در صادرات بهتر عمل کند.
خرید و دانلود آنی فایل