پروژه کارآفرینی بررسی اشتغال

پروژه کارآفرینی بررسی اشتغال پروژه کارآفرینی بررسی اشتغال

دسته : طرح های توجیهی و کارآفرینی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 34 KB

تعداد صفحات : 37

بازدیدها : 176

برچسبها : طرح توجیهی پروژه کارآفرینی

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

پروژه کارآفرینی بررسی اشتغال در 37 صفحه ورد قابل ویرایش

پروژه کارآفرینی بررسی اشتغال در 37 صفحه ورد قابل ویرایش

اشتغال

استخدام و مشغول بودن به کار – حالت شاغل بودن شامل مزد بگیران وافرادی که برای خود کار می کنند .

اشتغال تمام وقت

به فعالیتی گفته میشود که ساعات مقرر ومعمول کار را بطور پیوسته شامل گردد قانون کار جمهوری اسلامی ایران 8 ساعت در روز و جمعاً 24 ساعت کار در هفته را تعیین نموده است . متوسط 7 ساعت و 20 دقیقه برای 6 روز .

اشتغال پاره وقت

به اشتغال منظم و اختیاری برای یک دوره روزانه یا هفتگی اطلاق می شود که مدت آن بمراتب کمتر از ساعات کار معمول باشد.   

اشتغال مزد بگیری

هر نوع استخدام در بخش دولتی ویا در موسسات بخش خصوصی در برابر مزد ،حقوق ،پاداش ،و انواع در یافتیهای قانونی را اشتغال مزد بگیری می گویند .

اشتغال غیر مزد بگیری

در این نوع اشتغال افراد در استخدام کار فرمای معینی نیستند مستقل وآزاد برای خود کار می کنند افراد خود اشتغال کار آفرین کارگران کارگاههای خانوادگی بدون مزد – صاحبان کار اصناف وتما م افرادی که به حساب خود کار می کنند در این بخش از اشتغال قرار دارند .

 

خود اشتغالی یا کار برای خود نوعی اشتغال در بخش غیر مزد بگیری است در این بخش افراد شاغل با اتکا به توان شخصی ابتکارو خلاقییت خود به کارهای تولیدی وخدماتی ودر نتیجه به کسب در آمد می پردازند حدود یک میلیارد نفر خود اشتغال وکارگر خانوادگی بدون مزد در جهان وجود دارد اگر بخش کشاورزی را کنار بگذاریم بیش از 130میلیون نفر در بخش خود اشتغالی فعال هستند که 28میلیون نفر مربوط به کشورهای صنعتی دارای اقتصاد برنامه ریزی متمرکز می باشد. زنان کشورهای سازمان توسعه وهمکاری های اقتصادی نیز سهم بسیار بزرگی از خود اشتغالی را در تجارت وتولید تشکیل می دهند در کشورهای پردرآمد زنان عمومأ اکثریت را بین خود اشتغالان ( در مشاغل خدماتی ) تشکیل می دهند وحدود نیمی از کارگران بدون مزد جهان را زنان تشکیل می دهند .

از ویژگیها و امتیازات این بخش از اشتغال آن است که فرد را به تدریج آماده کسب توانائیهای لازم برای ورود به بازارهای بزرگتر و گسترده تر می کند .

خود اشتغالی هر نوع فعالیت تولیدی خدماتی مولد ارزش اقتصادی در بخش غیر مزد بگیری را شامل می شود وتمامی مشاغل فردی موجود در بخش غیر مزد بگیری اشتغال وهمه افرادی که در زمینه های تولیدی –صنعتی –کشاورزی – خدمات فنی وصنوف دیگر برای خود کار می کنند در محدوده فعالیت های خود اشتغالی قرار دارند .

طرحهای خود اشتغالی مجموعه فعالیتهایی هستند که به لحاظ اشتغالزایی در ایجاد فرصت های شغلی در بخش غیر مزد بگیری مناسب با هر سطحی از استعداد و توانمندی دانش و مهارت حرفه ای می توانند به صورت طرح های تیپ برای بخش قابل توجهی از جویندگان کار در کوتاهترین مدت با کمترین هزینه سرمایه گذاری فرصت اشتغال ایجاد نمایند

- کمبود تجهیزات و سرمایه کار و مشکلات جنبی :

همانطور که قبلا گفته شد معلولین اغلب از قشر محروم و مستضعف جامعه بوده و برخی از آنان به علت نوع و شدت معلولیت و شرایط خاص در صورت وجود امکانات مالی و وسایل سرمایه ای ترجیحا می توانند از طریق خود اشتغالی هزینه زندگی خود و خانواده را تامین نمایند که متاسفانه اکثرا فاقد امکانات مالی مورد نیاز می باشد و به فرض آن که اعتبارات لازم فراهم گردد تهیه برخی از وسایل سرمایه ای با نرخ دولتی با کمبود شدید مواجه می باشد .

7- مشکلات اجرائی قوانین حمایت از اشتغال معلولین و نیاز به حمایت ها

در بسیاری از کشورها از جمله امتیازاتی که برای معلولین در جامعه قائل می شوند درصدی از استخدام ها به عنوان سهمیه به معلولین اختصاص داده می شود در ایران قبل از انقلاب سهیمه ای به میزان یک درصد استخدام ها برای معلولین در نظر گرفته شده بود بعد از انقلاب اسلامی طی لایحه قانونی تشکیل سازمان بهزیستی کشور بین 2 تا 5 درصد و سپس طی مصوبه ای در تاریخ 9/10/65 هیئت وزیران به 3 درصد افزایش یافت که با توجه به جمعیت معلولین و نیاز آن ها رقم بسیار پایینی است .

زنان در طول برنامه سوم که به نظر می رسد در سال های آتی ادامه داشته باشد .

1- روند افزایش توزیع نسبی اشتغال در بخش صنعت در گروه جوان کشور که نوید دهنده تحرک نیروی کار از بخش خدمات به این بخش می باشد .

           ب ) 1: عدم تطابق نرخ رشد فرصت های شغلی ایجاد شده در بخش های کشاورزی و صنعت با نرخ رشد جمعیت فعال که در سال های آتی بحران ساز خواهد بود . 2: عدم تناسب فرصت های شغلی ایجاد شغل با تخصص های فعلی جوانان در بازار کار بدلیل عدم برنامه ریزی صحیح در سال های گذشته و داشتن دیدگاه قطعی  3: عدم تطابق و هماهنگی سیستم آموزش با فرصت های شغلی . 4: کاهش روند سرمایه گذاری در کشور که اثرات و تبعات آن از برنامه دوم مشهود بوده به نحوی که بهره وری سرمایه در این سال ها بسیار بالا است . 5: عدم وجود نهادهای مشخص و مرکزی جهت تصمیم گیری و راهبرد در مسئله اشتغال .

5-5) پیشنهادها

  • ایجاد زمینه های لازم برای اشتغال به کار نیروی جوان در بازارهای کار خارجی
  • اولویت دادن به تامین منابع مالی مورد نیاز طرح های سرمایه گذاری نیمه تمام بخش خصوصی و تعاونی
  • پیش بینی سیاست های حمایتی برای جذب و گسترش فعالیت های اقتصادی که به نیروی کار متخصص .
  • ایجاد و توسعه صنایع کوچک و کاربرد کردن صنایع به منظور بالا بردن اشتغال نیروی کار و تولید ملی .
  • حمایت بانک ها و مسئولیت پولی و بانکی از صنایع کارآفرین به منظور توسعه صنعت و تشویق بخش خصوصی از طریق اعطای تسهیلات و اعتباری اشتغالزایی .
  • هدایت جوانان به مراکز آموزش فنی و حرفه ای و تربیت نیروی کار مورد نیاز بازار کار .
  • برنامه ریزی دقیق و سیستماتیک به منظور توزیع نیروهای کار جوانان در مشاغل متناسب با تخصص و همچنین علاقه جوانان .
  • جلوگیری از اشتغال افراد در دو یا چند سازمان مختلف به صورت همزمان جهت فرصت دادن به جوانان در مشارکت و رقابت با افراد با تجربه .

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید