دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 15 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 229
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 3500 تومان
خرید این فایلمقاله شناخت و علل و عوارض و درمان پرخاشگری
مقدمه :
پرخاشگری معمولا به رفتاری اطلاق می شود كه قصد از آن صدمه رساندن (جسمانی یا زبانی ) به فرد دیگر یا نابود كردن دارایی افراد است . واژه اصلی دراین تعریف قصد است قدرت ، ثروت ومقام از جمله ، هدفهایی هستند كه می توانند با توسل به پرخاشگری بدست آیند بعضی از روانشناسان بین پرخاشگری خصمانه كه تنها به قصد صدمه زدن انجام میشود وپرخاشگری وسیله ای كه هدفش به دست آوردن پاداش است نه صدمه زدن به دیگران ، فرق می گذارند حمله یك عضو از گروهی او باش به یك رهگذری بی گناه در ظاهر ، موردی از پرخاشگری خصمانه ) ممكن است برخاسته از نیاز به كسب موقعیت در گروه باشد .
نظریه ای كه درباره پرخاشگری ارائه می شود باید بتواند هم پرخاشگری خصمانه وهم پرخاشگری وسیله ای را تعیین كند . بنابراین خشم و « ابراز خشم » تحت تاثیر محیط اطراف اند .
انسان در تمام لحظه های مهم زندگی اش می تواند تصمیم بگیرد كه چگونه رفتار كند وچه موقع سخن بگوید و آیا خشم خود را آشكار سازد یا نه ، خشم سركوب شده زمانی می تواند « مضر» باشد كه ما احساسات مان را آشكار نسازیم وگرنه موقعیت « برفشار » همچنان ادامه یابد . خشم ابراز شده نیز هنگامی « زیان آور » خواهد بود كه ما احساساتمان را آشكار نماییم ودر نتیجه ابراز احساسات موقعیت « پرفشار » بدتر شود خشم به خودی خود یك نوع بیماری نیست كه فقط « یك » علت داشته باشد خشم یك فرایند یك دادوستد یا یك روش ارتباط است گاهی اوقات خشم به دلیل نابسامانی جسمی است ، اما غالبا از رخدادهای اجتماعی سرچشمه می گیرد اغلب اوقات « خشم » در اثر روابط اجتماعی میان افراد جامعه بروز می كند .
...
علائم پرخاشگری :
وجود مشكلات برای این افراد در خانه ، اجتماع عادی ومعمولی است عمدتا فعالیتهای جنبی زود رس وجود داشته كه شاید در شدت پرخاشگری آنها نیز موثر باشد معمولا كودك دیگران را مقصر مشكلات خود می دانند واحساس می كند كه به طور غیر منصفانه رفتار می شود نسبت به دیگران مشكوك است احترام به خویشتن پایین بوده هر چند كه فرد تصوری از فرد خشن را در مورد خود فراكنی می نماید تحمل این افراد مقابل محرومیتها ضعیف بوده كج خلقی ، طغیانگری ، برانگیختگی ، بیش از حد غالبا از ویژگی های بارز این گروه ازافراد است از نظر تحصیلی در سطح پایین هستند واین امر تناسبی با سطح هوش وسن آنها ندارد واز نظر زمانی شروع این اختلال می تواند در دوره كودكی آغاز شود وتا دوره بلوغ نیز ادامه یابد .
عوامل تشدید كننده پرخاشگری :
1- وجودالگوی رفتاری مداوم وثابت از رفتارهای پرخاشگری براساس حمله به حریم دیگران كه به صورت پرخاشگریهای فیزیكی یا كلامی در برابر اشخاص یا اشیاء همراه با كج رفتاری انجام می گیرد .
خرید و دانلود آنی فایل