مبانی نظری و پیشینه پژوهش حاشیه نشینی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش حاشیه نشینی مبانی نظری و پیشینه پژوهش حاشیه نشینی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 98 KB

تعداد صفحات : 68

بازدیدها : 754

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری و پیشینه پژوهش حاشیه نشینی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش حاشیه نشینی

در 68 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)

همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه

توضیحات نظری کامل در مورد متغیر

پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه

رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب

منبع : انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)

نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت docx

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

چارچوب نظری پایان نامه با موضوع حاشیه نشینی 

حاشیه نشینی

2-10.دیدگاه های حاشیه نشینی

     در ارتباط با علت یابی و شناخت زمینه های حاشیه نشینی ، نظریات متفاوت اگر چه تا حد زیادی ناشی از وجود مختلف حاشیه نشینی است.لیكن تعلق صاحب نظران به دیدگاه و مكاتب فكری گوناگون ، سهم مهمی در این امر دارد.در اینجا سعی می شود علل حاشیه نشینی از دیدگاه های مختلف مورد بررسی قرار گیرد.

2-10-1.دیدگاه لیبرالیستی

    این دیدگاه ها عمدتا" خاص كشورهایی است كه با نظام اقتصاد آزاد اداره می شوند.بویژه ایالات متحده آمریكا از آن جمله می باشد.این دیدگاه ها تحت تا"ثیر فلسفه پوزیتیسم قرار دارند و از بررسی سطحی علل و عوامل مختلف تجاوز نمی كنند.این امر شاید ناشی از تعهدی باشدكه علم (به مفهوم جدید آن )نسبت به نظام سرمایه داری و طبقات حاكم و حاكمیت كشورهای قانونی بر عهده گرفته است.

    بسیاری از محققان لیبرالیست ، كه از معتقدان و مبلغان مكتب كاركرد گرایی میباشند ،علت عمده حاشیه نشینی را ناشی از كاركرد جاذبه های شهری و دافعه های روستائی به شمار می آورند.به نظر آنها افزایش جمعیت یكی از علل مهمی است كه زمینه را برای مهاجرت مازاد نیروی كار روستائی فراهم می آورد.عدم دسترسی مهاجرین به مشاغل اقتصاد شهری ، همراه با فقر اقتصادی و عدم تخصص آنها موجب می شود كه آنها مجبور شوندآلونك ها و زاغه هایی كه اغلب فاقد هر گونه تسهیلات شهری از قبیل آب و برق و تلفن است را برای زندگی بر گزینند.

   برخی دیگر از كاركردگرایان به عوامل دیگری غیر از افزایش جمعیت تاكید نموده اند.به عنوان مثال (هوم هویت1 عوامل فیزیكی ، مانند زمین های رها شده و اراضی نامناسب شهری و بالابردن قیمت زمین و مسكن و برخی عوامل اقلیمی را زمینه ساز هجوم مهاجران به مناطق خاصی از شهرها و ایجاد حاشیه نشینی و زاغه نشینی می دانند.

2-10-2.دیدگاه ساختارگرایان

     رادیكالیست ها كه عمدتا" از دیدگاه اقتصاد سیاسی به مسائل می نگرند اگر چه در قبول این اصل ،كه حاشیه نشینی در كشورهای در حال توسعه ،در نتیجه مهاجرت از روستاهابه شهرهای كوچك وبه شهرهای بزرگ می باشد .و با لیبرالیست ها هم عقیده هستند.لیكن بر خلاف لیبرالیست ها ، این مهاجرت را ناشی از خصوصیات كاركردهای شهری نمی دانند.بلكه ساختاراقتصادی نا بسامان كشورهای در حال توسعه را كه ناشی از ادغام كشورهای مزبور در نظام اقتصاد و تجارت جهانی است،در این امر دخیل می دانند.

...

 

2-11.تعریف حاشیه نشینی

   با توجه به اشکال مختلف حاشیه نشینی وتنوع عوامل تشکیل دهنده آن تعارف مختلفی ارائه شده است.از نظر منصوریان و آیت اللهی حاشیه نشینان کسانی هستند که در سکونت گاه های غیر متعارف با ساکنین بافت اصلی شهر زندگی می کنند گروه های مزبور بیشتر بر اثر نیروی دافعه ی خاستگاه – چون فقر و. بیکاری و کمتر عوامل جاذب شهری از زادگاه خود – روستا ، ایل یا شهر رانده شده و به شهرها روی آورده اند از آنجا که اکثریت این گروها بی سواد بوده و مهارت لازم را جهت جذب در بازار کاری شهر ندارند. عامل پس ران شهری را از شهر رانده و به حاشیه کشانده شده اند زاهد زاهدانی حاشیه نشینی را چنین تعریف کرد . منظور از حاشیه نشینینان کسانی هستند که در محدوده اقتصادی شهر زندگی می کنند . جذب نظام اقتصادی و اجتماعی شهر نشده اند در جایی دیگر حاشیه نشینی چنین تعریف شده است حاشیه نشینی به نوعی زندگی اطلاق می شود که نسبت به شیوه ی رایج زندگی یعنی شهری ، روستایی و ایلاتی متفاوت بوده و با ویژگی هایی اجتماعی و اقتصادی مخصوص به خود بافت فیزیکی معینی را به وجود اورده است چارلز آبرات کارشناس معروف مسکن  از مفهوم زاغه ها و مناطق حاشیه نشین تعبیری به این شرح ارائه می دهد ساختمان یا بخشی از شهر که در آن ویرانی ، نارسایی عرضه خدمات در مانی ، تراکم زیاد جمعیت در واحدهای مسکونی فقدان آسایش لازم و خطرات ناشی از عوامل طبیعی دیده  می شود كه  می تواند  به عنوان زاغه ها و یا مناطق حاشیه نشین معرفی می گردد . از نظر عابدینی حاشیه نشین به مفهوم کمی، به کسی گفته می شود که در شهر سکونت دارد ولی به عللی گوناگون نتوانسته است جذب نظام اقتصادی و اجتماعی شهر شود و از خدمات شهری استفاده کند وی معتقد است که گرچه ریشه اصلی حاشیه نشینی راباید در عواملی که موجب مهاجرت افراد از  روستا می شود جستجو کرد ولی تمام حاشیه نشینان از مهاجران تشکیل شده است  و به صورت غیر قانونی  صورت گرفته استبه عبارت ساده تر می توان گفت که مناطق حاشیه نشین محدودهای خاصیاز شهرها هستند که به لحاظ شرایط اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی کالبدی کما  بیش اشکار با سایر مناطق شهری دارند  در این پژوهش منظور از حاشیه نشینان کسانی هستند که تحت تاثیر هم دامنه های اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی زادگاه خود و هم جاذبه های اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی شهرها به شهرها روی آورده اند . ...

...

قسمت هایی از منابع فارسی:

1.  -ازکیا،مصطفی.(1381). جامعه شناسی توسعه،تهران:نشر کلمه.

2. -امیر کافی ،مهدی.(1380).اعتماد اجتماعی و عوامل موثر بر آن،مجله نمایه پژوهش ،شماره 18،سال پنجم.

3. -انصاری ،عبدالمعبود(1369). حاشیه نشینان شیراز به تهران,تهران: انتشارات آگاه.

4. -انصاری ،عبدالمعبود.(1369).ایرانیان مهاجر در ایالات متحده پژوهش در حاشیه نشینی دوگانه،(ترجمه ابوالقاسم سری) ،تهران:انتشارات آگاه.

5.  -آرون ،ریمون.(1374) .مراحل اساسی سیر اندیشه در جامعه شناسی،(ترجمه باقر پرهام )،تهران:شرکت انتشارات علمی و فرهنگی ،چاپ چهارم.

6. -الوانی،مهدی و نقوی،میر علی.(1381). سرمایه اجتماعی ،مفاهیم و نظریه ها،فصل نامه مدیریت،دانشگاه علامه.

7.  -بهزاد ،داود(1382). تحلیل نظری سرمایه اجتماعی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی.

8.  -بوردیو،پی یر.(1380). نظریه کنش دلایل عملی و انتخاب عقلانی،(ترجمه مرتضی مردیها)،تهران:انتشارات نقش و نگار،جلد اول.

...

قسمت هایی از منابع غیر فارسی:

 

1-Bradley T:cullen and Michael Pretes,(2000).The Meaning OfMarginality:Interpretations and Perception in Social Science.the Social Science Journal Volme 37 .، 1ssue 2 ،1 April 2000 ،P.P 215,229.

2-Coleman –J.(1988)-Social capital in the creation of human capital –American Jouvnal of sociology,P.P:94,95,120.

3-Colic-Peisker V. (2003)and I. Walker Human Capital Acculturation andSocial Identity: Bosnian refugees in Australia Journal of Community and Applied social psychology 13:337-360.

4-Colic-Peisker V. (2008)Migration Class and Trans National Identities:Creations in Australia and America . urbana and Chicago:linois universityPress Fothcoming.

5-Clinard The Free Press.1966.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید