دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 179 KB
تعداد صفحات : 106
بازدیدها : 311
برچسبها : تحقیق و توسعه
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلسازماندهی و مدیریت فعالیتهای تحقیق و توسعه
هدف از این مقاله فهم این مطلب است که آیا در سازماندهی و مدیریت فعالیتهای تحقیق و توسعه شیوه های متفاوتی وجود دارد؟ هم از منظر علم مدیریت و هم از دیدگاه سازمانی این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است.
اما این مطالعات تحقیق و توسعه را همچون نوعی جعبه سیاه تلقی کرده اند، یعنی تمرکز این مطالعات بر آن دسته از فعالیتهای سازمانها و شرکتها قرار داشته است که به توسعه فناوریها و محصولات جدید اختصاص یافته اند. موارد دیگری از مطالعات تحقیق و توسعه به سهم و نقش مخارج کل تحقیق و توسعه کلان در رشد اقتصادی کشورها پرداخته اند. گل ورم در یک مطالعه بین المللی نمونه ای متشکل از 52 کشور در حال توسعه و 18 کشور توسعه یافته را برگزیده اند و نقش بارز مخارج تحقیق و توسعه بر رشد اقتصادی را به تأیید رسانیده اند. مطالعه آنها مؤید این امر است که مخارج تحقیقات تأثیر بیشتری در رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه داشته و دارند.
در مطالعات مدیریتی از بررسی وجود و چگونگی تاثیرگذاری تفاوتها بر انتخابهای سازمانی غفلت شده است. تعریف ماهیت تحقیق و توسعه منوط به شناسایی کارکردهای آن است.
تحقیق و توسعه به طور سنتی، مجموعه ای از مراحل تلقی می شود که منعکس کننده پیشرفت یک برنامه فناورانه مشخص هستند. طرح غالب، علمی و فناوری پیشرفته سه نوع فرایند زیربنایی تحقیق و توسعه است.
در صنایعی که از الگوی طرح غالب استفاده می کنند، فناوری از طریق انفصالهای افزاینده قابلیت رقابت با بهبود کارایی محصول و گسترش دانشی تحول می یابد که از قبل وجود داشته است. هر فرایند تحقیق و توسعه از یک مرحله کاوشی و یک مرحله بهره برداری تشکیل می شود. فرایندهای تحقیق و توسعه را احتمال خطرهای متفاوت به ویژه در مرحله بهره برداری مشخص می سازند. موفقیت یک رقابت به عواملی نظیر شناخت بازار، چگونگی زمان بندی نوآوری و پایین بودن هزینه های تولید بستگی دارد.
آخرین بررسیهای علمی نشان داده است که در سطح سازمانی، فعالیتهای تحقیقاتی باید از فعالیتهای توسعه ای تفکیک شوند و این تجربه ای است که در سطح صنایع به کار گرفته شده است.
نقش تحقیق در حوزه سازمانهای گوناگون به طرز متفاوتی تعریف می شود. مثلاً جنرال الکتریک در هر یک از سه حوزه اصلی کار خود یعنی موتور هواپیما، تأمین روشنایی و موتورها، نقشهای گوناگونی را به بخش تحقیقات خود واگذار کرده است.
از این گذشته، شرکتها بیش از پیش ناگزیر می شوند تحقیق و توسعه خود را بر مبنایی جهانی طراحی کنند تا بتوانند به منابع خارجی دانش دست یابند.
از این حیث نیز، سازمانهای تحقیق و توسعه ماهیتی متفاوت دارند به ویژه هنگامی که فعالیتهای تحقیق گرا را به جای فعالیتهای توسعه گرا مورد توجه قرار می دهند. ...
فرایند عمومی ارزشیابی آموزش در شکل شماره یک مشخص شده است. فرایند ارزشیابی آموزش با تعیین نیازهای آموزشی شروع می شود. نیازسنجی، دانش، مهارت، رفتار یا قابلیتهای دیگری که نیاز به یادگیری آنهاست مشخص می کند، پس از اینکه قابلیتهای یادگیری مشخص شد گام بعدی در فرایند ارزشیابی، تعیین اهداف قابل اندازه گیری آموزش است. اهداف معین و قابل اندازه گیری، نتایج یا ستاده های مناسب برای ارزشیابی هستند. براساس اهداف یادگیری، شاخصهای ستاده ها، جهت ارزیابی یادگیری و انتقال یادگیری به شغل که اتفاق افتاده است، طراحی می شود. پس از مشخص شدن شاخصهای نتایج (ستاده ها)، گام بعدی تعیین استراتژی ارزشیابی است.
در انتخاب استراتژی عواملی همچون نوع مهارتها، زمان موردنیاز به اطلاعات، فرهنگ سازمانی بایستی مدنظر باشد. طرح ریزی و اجرای ارزشیابی مستلزم پیش نگری برنامه (ارزشیابی تکوینی)، جمع آوری داده های مربوط به ستاده های آموزش مطابق طرح ارزشیابی است. ...
خرید و دانلود آنی فایل